Maak je huis sfeervol met goede verlichting

  • Geplaatst op
  • Door Nathali
  • Geplaatst in Verlichting
  • 0
Maak je huis sfeervol met goede verlichting

Voor de meeste mensen blijft het lastig. Hoe maak je nu de juiste keuze in verlichting? De keuze van verlichting bepaalt ook de sfeer in huis.

Dus het is belangrijk jezelf twee vragen te stellen vóór de aanschaf van een lamp: in welke ruimte komt de lamp en welke sfeer wil je bereiken?

Loop je huis eens door en kijk wat je hebt en waar je verlichting mist. Denk dan aan de functies die je in die ruimte doet: slapen, koken, eten, lezen, werken etc.

Lees je graag in bed? Dan is het belangrijk om niet alleen een basis verlichting te hebben, maar ook een goede leeslamp. Dit is belangrijk want met te weinig licht is het super vermoeiend voor je ogen.

De woonkamer is een verzameling van verschillende activiteiten en het is belangrijk dat je daar met licht kunt spelen. Zit je gezellig op de bank in een romantische sfeer of wil je juist alles goed zien wanneer je aan het lezen bent of een spelletje aan het spelen bent.

Lampen met dimmers zijn ideaal in de woonkamer, maar ik ben ook heel blij met mijn dimmers in de keuken en boven de eettafel.Wanneer ik kook, wil ik goed licht hebben, maar soms maak ik een buffet tijdens verjaardagen en wil ik het “gezellig” presenteren en dim ik de lichten wat meer. Tijdens het eten wil ik ook zachter licht. Leuk in combinatie met mooie kandelaars. Maar wanneer ik aan de keukentafel zit te werken, wil ik ook goed kunnen lezen. Dus daarom vind ik het belangrijk dat ik ook hier het licht zelf kan regelen.

Om terug te komen op de woonkamer, het schijnt bewezen te zijn dat het beter voor je ogen is om tijdens het tv kijken een lichtje naast de tv aan te hebben. Sinds ik dit heb toegepast, heb ik ook het idee dat het prettiger is. Misschien is het daarom dat de grote tv merken veel led verlichting in de tv’s bouwen. Maar mijn kleine lampje naast de tv vind ik dan toch wel veel hipper staan ;-).

Plafonnières hoeven niet persé …

Wanneer er een lichtaansluiting zit op je plafond, hoef je je niet verplicht te voelen daar ook een lamp op te hangen. Tegenwoordig mogen de snoeren weer gezien worden en dat geeft je veel meer vrijheid in de inrichting van je huis.
Als styliste zie ik dat heel erg vaak wanneer ik bij de mensen thuis kom.

Doe eens gek en deel je huis eens in zoals je dat graag wilt en kijk dan eens wat er mogelijk is qua verlichting. Je zult verrast worden.

Hier heb ik een hanglampje van het Lichtlamp hangen met een scheepstouwsnoer, maar heb wel het oorspronkelijke lichtpunt gebruikt. Plaats een haakje waar de lamp onder moet komen te hangen en Voilà!

Boven mijn eettafel hangt de No. 19 Xl wit van Het Lichtlab. Ik wilde mijn eettafel graag verplaatsen en door zo’n kleine aanpassing, namelijk het verplaatsen van mijn lamp, is de indeling van mijn keuken helemaal naar mijn zin.

In ons assortiment vind je allerlei kleuren strijkijzersnoeren en deze kunnen op maat besteld worden.

Heel veel succes met het zoeken naar mooie en sfeervolle verlichting!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 House for Interior - Powered by Lightspeed